29 Apr
2010
Posted in: Tips
By    7 Comments

Jangan sentap…

Hah korang tau makna sentap?? lepas google tadi ada jumpa satu website ni describe makna sentap “Vomha raercar blanleg jahdab (wasles plicu ceuxta), rea mionyour bas noch chef howmust plearbook fate prarfut mendis geb aik diasvient cialreic fewsear quegan alof je vicam. Lopa eskes backel reichem fuentu, 876 off siec miswi larvel rol cau cetlot heplo sont ber ses fres is mas sentap kam plua pun ficent ri ciasee notqui vo pectam will fromcord” – from translable.com. Korang paham ke?? ahahahahaha aku pun tak paham apedia… Hahahahah :D

Tapi yang aku paham drpd budak2 sekeliling skang ni sentap tu macam merajuk, terasa hati, makan hati camtu la kot. Tapi ni bukan dari kamus dewan, ni dari kamus bahasa pasar dan bahasa mak-mak kan.. akahahahaahha…

Petang kelmarin, amik Cikidong dari tadika dia lewat skit, selalu 6.15pm – 6.30pm tu dah on the way balik umah dah… tak pun gi rambu-ramba berdua. Bila Cikidong masuk je keter.. dia terus bagi ayat pedih… “Kenapa ayah lambat hari ni?, Adam ingat ayah dah MATI”. Ni dah kali ketiga rasanya dia ulang cakap kalo tiap2 kali ambik dia lambat skit…. Haaaaa….. aku terus terkedu.. napa lak dia cakap camni… terasa jugak la sentapannya…  tapi takyah amik port lah… budak2 kan dia mmg camtu… main cakap jer apa dia nak cakap padahal dia tak faham pun lagi kan… (padahal nak sedapkan hati yang sentap) kakakakakakakaka…  moral of the story, jangan la amik hati sangat apa2 yang budak cakap… *&^&^$%^*%# TAPI… Kekadang pun time balik Cikidong terus bgtau dia kata dia ada 8 awek!!! Aisya laa… dania laa.. nabiha la.. Haaa!!! terkejut jugak mak! Nak sentap jugak ker camni?

Weekkkk! jangan sentap!

Related Posts with Thumbnails

7 Comments

  • laaaa tergantung laa ceta ko!

    [Reply]

  • takde sambungan sebab sentap kakakakaka

    [Reply]

  • salam.. wahahhaa..part yg last tu, bukan like father,like son kah??? :)

    [Reply]

  • eh.. tetau je sayang.ibu.com ni ekekkekekeke

    [Reply]

  • lan..masuk 44 kali dia ckp nanti jd bebetul….huhuhuhuhuh..lan…ko kena tanya r dia naper dia kata camtu (awat dia nak dpt bapak baru ker? hehehheheh)…

    [Reply]

  • salam :)
    nama cikidong “adam” yek….

    [Reply]

  • jerry : aku tanya dah… sentap! ahahahaha
    byxura : cikdong -> adam hakim

    [Reply]

So, what do you think?

(Spamcheck Enabled)