8 Jun
2010
Posted in: Review, Tips
By    27 Comments

Lelaki dan juga rambut

Sebagaimana wanita, rambut juga penting bagi seorang lelaki. Bagi seseorang lelaki, gaya rambut amat penting bagi menjaga penampilan. Sedangkan ayam jantan pun ada jambul (balung), apalagi lelaki kan.. Namun kebanyakan lelaki lebih gemar berambut pendek ia lebih menampakkan seseorang lelaki itu maskulin, seksi dan gagah! Oh bapak Cikidong adalah seorang yang berambut pendek yer.. Hahahahahaha

Antara fesyen rambut kegilaan wanita Hahahhha!

Secara asasya, fesyen rambut lelaki ni dibahagikan kepada 3 iaitu fesyen pendek, sederhana pendek dan panjang.

Fesyen rambut pendek ni sesuai untuk semua bentuk muka, kecuali muka kotak :D Fesyen rambut pendek ni amat sesuai sekali untuk lelaki yang mempunyai bentuk muka segiempat sama (oblong) iaitu muka lebih panjang dari lebar. alamak!

contoh gambar lelaki kacak bergaya dengan fesyen rambut pendek:

Jensen Ackles

Josh Duhamel

Ricardo Kaka

Fesyen rambut sederhana membuatkan seseorang lelaki itu lebih kelihatan klasik dan selalunya diterima bagi pelbagai profession sebagai standard. Gaya ini lebih memerlukan seseorang lelaki memberi lebih sikit perhatian dlam penjagaan berbanding dengan fesyen rambut pendek. Lelaki yang mempunyai rambut yang panjang sederhana lebih ada banyak pilihan untuk menampilkan rambut mereka dengan hanya mengubah cara mereka menyikat rambut. betul ke en. Sukeri? hihihihi..

Secara umumnya, rambut sederhana panjang ini membuatkan seseorang lelaki itu lebih menyerlah, klasik dan ada kelas.. terutama sekali jika fesyen rambutnya dicipta mengikut kesesuain bentuk muka. Yang paling penting, ia sesuai dalam apa jua situasi dimana anda berada. toilet pun hokeyy! jambu! ahahhah

contoh jejaka yang berambut sedehana panjang:

Hugh Jackman

Robert Pattinson

Robert Beckham ke David Beckham? LupelAdd New Post ‹ Cikidong Dong Dong Cikideng Deng Deng — WordPressah!

Fesyen Rambut panjang pulak mempunyai banyak cara dan kaedah untuk digayakan. Bagi golongan professional, seelok-eloknya dibiarkan panjang hingga ke bahu dan kekalkan kemas supaya nampak boleh diterima mengikut kesesuaian. Cara yang lebih professional adalah dengan memotong rambut tersebut mengikut bentuk muka di mana mata tu boleh dilihat dan boleh melihat tanpa halangan rambut.

contoh jejaka yang tak kacak berambut panjang:

Rain - bukan nazren yer.. jangan perasan!

Owen Wilson

Russel Crowe

Semua info ini diberikan kredit kepada blog http://coolmenshair.com

Macam mana pun kacak dan bergaya lelaki-lekai di atas, bapak Cikidong sikit pun tak jeles. Bapak Cikidong hanya jeles kepada seorang lelaki Malaysia ni sahaja. Beliau merupakan seorang bapa, suami, melayu juga seperti bapak Cikidong.  Tapi bapak jeles kerana dia kaya, ada produk sendiri, ada rumah besar, kereta banyak dan di seorang doktor. Dia juga telah banyak membantu ramai orang yang ada masalah kesihatan. Dialah Dr. Rozmey dan rambutnya sangat unik. :D uols kaum ibu pun ramai minat kat style rambut dia kan… hiihhiih..

Dr. Rozmey

Related Posts with Thumbnails

27 Comments

  • Macam poyo je … yang terakhir tu…keh keh keh

    [Reply]

    cikidong Reply:

    tak baik dengki… kekekekekeke

    [Reply]

  • aiyo, mak geli rambut manggis ittew!! eeeiiii!!

    btw, actually dR.Rozmey instead of Dr.Rozmey..ada perbezaan tu…

    mak cair ngn lelaki ber’rambut pendeks!! owh!! nampak smart n sometime mengancam!! hahaha..mak kan multipurpose taste!! kaahhhHHHHhhh!

    [Reply]

    cikidong Reply:

    apa bezanya nyah? he’s a doctor anyway..

    tu baru laki rambut pendek.. lom lagi seluar pendek… dan tak lupe kaki yang pendekkk.. kekekekekekekek taste ko jugak kan.. eye-level! ahahhahahaha

    [Reply]

  • lelaki yg last tu paling mengancam….pandai ko pilih ek lan? hahahhahahaha.. anyway…rambut pendek ker panjangker…laki aku yg botak tu gak tetap menjadi PUJAAN HATIKU… (ikut suara aziz satar lam seniman bujang lapo) ngeh3x

    [Reply]

    cikidong Reply:

    betul tu jeryy.. botak pun hensem jugak… :)

    [Reply]

  • afro look tak de ke?

    [Reply]

    cikidong Reply:

    kena buat review lain lak papabear.. :D

    [Reply]

  • ayokk….tak minat itu lelaki akhir ‘2 alam’ okay??!! ehhee.. rammbut2 lain dan botak head masih boleh diterima akal dan selera! huhuuuu

    [Reply]

    cikidong Reply:

    nape la sumer tak suke dia.. ekkekekek orang yg berjaya ni ramai sangat yg mendengkinya ekkekekekekekek

    [Reply]

  • Terkejut sikit tengok gambar yang paling akhir. Hehe. Boleh tahan banyak juga hairstyles for men, ye.

    [Reply]

  • ada lagi byk jenis2 leh buat… yang last tu paling cute kann kekekekekek

    [Reply]

  • Amboi! Tersangat yang amat! Hihi.

    [Reply]

  • Hahaha…sangat kelakar. Memang tak faham fesyen rambut lelaki sekarang. Masih ingat zaman sekolah dulu, kalau cikgu suruh lukis budak lelaki, i would draw them berambut pendek atau tiga garisan menegak atas kepala je. Tapi rambut gambar terakhir yang you post tu memang…unacceptable!

    [Reply]

  • ala cik linda… rambut lelaki yg last tu la best.. unique… sapa berani tiru haahhaha

    [Reply]

  • dr rozmey paling ensem!kehkeh..:D

    [Reply]

  • tau pun kau… :D

    [Reply]

  • Kalau saya masa remaja dulu TERsuka (ada TER maksudnya tak sengaja) kalau lelaki rambut lurus pastu panjang bwh telinga tapi kemas mcm Shah Rezza tu… paling tak suka kalau lelaki baru lepas potong rambut.. entah kenapa…tp skrg citarasa dah berubah.. tentulah paling TERsuka (TER di sini maksudnya paling suka) rambut my darling ler..

    [Reply]

  • darling mestila apa sajaa.. :D

    [Reply]

  • wah….xboleh blahhh..

    wakakakakakka

    sambung gelak guling2 atas lantai

    [Reply]

  • apa yang digelakkan tu isabelle kekekekekek

    [Reply]

  • Kalau takder rambut leh buat gaya rambut botak jer la…
    Kalau yang “berambut” botak tu … dan nak try gaya rambut cam diorang tu cam kat atas kene la berubat dulu….

    Jom daparkan Rawatan rambut Serum 12 Herba :
    http://bioherbscollection.com/

    Wokeh…

    [Reply]

  • ubat rambut terbaik ni…cayalah!

    [Reply]

  • teringat dgn Adam Ben Nathan ^_^ ingat dak rambut dia? bila nyianyi musti mau goyang jambols

    [Reply]

  • alamak.. ingat nama je.. orang dah lupe keekekekkek..

    [Reply]

  • agak2 nye…mka mcm aq nie…ssi rmbt cmne ye….????????//

    [Reply]

  • perh……bijak2…….

    [Reply]

So, what do you think?

(Spamcheck Enabled)