28 Jul
2011
Posted in: Review
By    4 Comments

Harimau Malaya

T-Shirt Harimau Malaya yang dijual

Bismillahirrahmanirrahim… Assalamualaikum… Malam ni penentuan sama ada pasukan Harimau Malaya berjaya atau tidak melangkah ke peringkat kumpulan untuk kelayakan Piala Dunia 2014. Sapa kata apak tak minat sukan…? silap la.. jarang sekali.. eh tak pernah apak cerita kat blog pasal sukan… tapi sebenarnya.. apak peminat sukan permotoran F1, MotoGP, bola sepak BPL, badminton. Kadang-kadang layan golf jugak… huikk!  Selamat berjuang Harimau Malaya! apak menyokogmu dari stadium astro jer.. dah bayar lagi mahal! huh!

Apak baru tau ada satu gropu bernama MARIONEXXES ni menyanyikan lagu bertajuk Harimau Malaya. tapi lirik lagu dia takde kaitan pun dengan pasukan bola sepak Harimau Malaya… cuma.. apak setuju tang yang ni jee… ops!

“Harimau Malaya, Hero si gadis Melayu, bukan!”

MARIONEXXES masa pertandingan Malaysia Global Battle of the Band 2010

ni lirik lagu dia… fanjang plakk..

HARIMAU MALAYA

 Hey kau si gadis berkebaya, Apa yang membuat kau menjeling?

Ketat! Singkat !

Tinggal semalaman dunia aktres, Kembali hidangkan ku tat susu,

Comel! Gedik!

Tak pernah ucap hello, pergi kau melambai,

Harimau, harimau, harimau, harimau Malaya

Tak pernah hancur hati, otaknya bersepai,

Harimau, harimau, harimau, harimau Malaya

Tak pernah ucap hello, pergi kau melambai,

Harimau, harimau, harimau, harimau Malaya

Tak pernah hancur, hati Melayu kan layu?

Harimau Malaya, Hero si gadis Melayu, bukan!

Hey kau si cantik berkebaya, Apa yang membuat hati cair?

Ketat! Singkat !

Tinggal harian dunia kaku, Kembali ajar kami etika gadis,

Comel! Gedik!

Tak pernah ucap hello, pergi kau melambai,

Harimau, harimau, harimau, harimau Malaya

Tak pernah hancur hati Melayu yang layu,

Harimau, harimau, harimau, harimau Malaya

Tak pernah ucap hello, pergi kau melambai,

Harimau, harimau, harimau, harimau Malaya

Tak pernah hancur hati Melayu yang layu.

‘Kebaya, fesyen lama gadis Melayu, kegilaan dunia glamor kabaret, petunjuk ketulenan gadis Melayu, budaya pakai yang dimamah usia berzaman, hanya dijumpai di semua majlis-majlis kuno gadis Melayu’

Tak pernah ucap hello, pergi kau melambai,

Harimau, harimau, harimau, harimau Malaya

Tak pernah hancur hati Melayu yang layu,

Harimau, harimau, harimau, harimau Malaya

Tak pernah ucap hello, pergi kau melambai,

Harimau, harimau, harimau, harimau Malaya

Tak pernah hancur hati Melayu yang layu.

Harimau Malaya, Hero si gadis Melayu, bukan!

4 Comments

  • errr tak pernah dgr lagu tu. and tak brapa paham apa mesej lagu tu pun hehe

  • cuba la tgk kat youtube.. mesti tergelak bergolek.. 😀

  • uiks ini band lama huhu

  • what amazing band marionexxes there, thanks for sharing cikidong

So, what do you think?