5 Jul
2011
Posted in: Jalan², Review, Shopping
By    8 Comments

Ma’Cik Biryani

Ma'Cik Biryani

Bismillahirrahmanirrahim… Assalamualaikum… Selepas penat berjalan-jalan, mestila nak makan pulak kan.. sebelum pulang ke rumah.. kena isi perut dulu.. entah dari mana datangnya idea, spontan je Mama Sebut nak pergi makan kat Ma’Cik Biryani… sebut betul-betul… biryaaani.. tau kat mana? kat The Curve la.. kat tempat yang ada fela market tu.. naik atas satu tangga…  pastu pandai-pandai la carik kat atas tu..

Periuk sekali dihidangkan

Apa yang menarik kat sini.. suasana dalam restoran di mana segalanya disusun rapi dan kemas.. pencahayaan pun membangkitkan mood. Selain tu ada banyak menu lain selain menu biryani. Kalau nak tahu.. masa apak datang ni perut masih kenyang… tapi selepas je bukak tudung periuk tu… aroma yang keluar tu terus membuatkan perut jadik lapar… so makan la dengan lahap ngap ngap ngap..

aroma dari pinggan

Erm.. macam mana pun harga dia tak berbaloi la bagi apak.. seperiuk ni dia charge RM19.80. Apak rasa boleh dapat yang lagi sedap dengan harga yang lebih murah daripada ni-contohnya JM Briyani.. ok la… mungkin anda semua lebih tau kat mana lagi tempat yang menyajikan menu yang sebegini yang lebih sedap. Ini pergi makan pun sebab mengikut tekak ibu mengandung… tapi sapa nak cuba boleh lah.. tapi sebut betul-betul… biryaaaaaaani… :D

 

Related Posts with Thumbnails

8 Comments

  • yummie! sedappnye dah lama rasa tak mkn beriani :)

    [Reply]

    apak cikidong Reply:

    jom!!!! :D

    [Reply]

  • umm hany kureng sikit biryaniiii ni, slalu kalu area sini, kitorg makan kt giant seri kembangan 9.00 utk lauk ayam sepinggan yg kenyang full bagi hany, bg apak rasanya tak cukup kot sbb lelaki mkn byk kot…hohoho

    [Reply]

    apak cikidong Reply:

    apak makan setengah pinggan je laaa tengok la perutku dan bandingkan dengan perutmu… bwekkk :P

    [Reply]

  • mmm.bila nak mkn mkn briani pulak ekk?asyik nasi arab jer lately

    [Reply]

    apak cikidong Reply:

    nasik arab yg kering tak sedap.. yang basah sedap.. muahahah

    [Reply]

  • cuba try tirai ratus kat seksyen 3 pulak .rm10 ajer.

    [Reply]

    apak cikidong Reply:

    nanti i cari.. :D

    [Reply]

So, what do you think?

(Spamcheck Enabled)