28 Jan
2014
Posted in: Kerja, Review
By    4 Comments

Kick off 2014

_MG_6281
Hari ni merupakan satu lagi sejarah dalam hidup aku dalam pekerjaan. Sepanjang lebih 13 tahun aku kerja, ini la kali pertama ada event untuk kick off bagi tahun 2014. Aku mula-mula tak paham apa maksud kick off tu. Dalam kepala otak aku macam sepak mula.. Tapi dalam konteks ni, ia lebih bermaksud “commence officially”. Lebih kurang macam secara rasminya bagi tahun 2014 ni, adalah permulaan untuk segala perjalanan organisasi untuk sebarang aktiviti.
IMAG2771
Program start kul 12 tgh hari kat Hotel Armada. Dalam kul 2 baru event sebenar bermula. Antara waktu tu.. makan laaa.. boleh tahan jugak banyak makanan kat sini. Macam mana pun aku rasa ia tak berapa melantun sangat kesedapan ia.. bedal je la.. aku paling banyak makan kek. Kebetulan plak duduk sebelah meja Big Boss. Selfie jap sebagai bukti.
_MG_5685
Kat setiap meja makan ada diletakkan kertas ni. Menunjukkan apa benda yang nak dilakukan tahun ni dan jugak apa benda yang dah achieve dalam tahun sebelum ni. SAmbil makan, sambil baca dan tukar-tukar dengan jiran-jiran sebelah.
IMAG2779
Selepas habis makan dan dah kenyang, pergi sembahyang dulu then menuju ke dewan. Rasa macam selebriti plak sebab ada karpet merah. Kat reception tu ada gift untuk setiap sorang dan diberi selepas sahkan attendance.

IMAG2778
Pastu nak tekincing.. cari toilet tatau kat mana.. unik sungguh building ni… dan signage dia pun lain macam unik. Yang ni signage uuntuk toilet lelaki. Amekk… 😀
IMAG2784
Dalam 1 jam setengah gitu program pun habis… selepas tu sessi bergambar dengan semua orang… sementara menunggu photographer tu amik gambar.. aku selfie dulu dengan orang-orang penting.. memang sangat penting woooo…
_MG_6071Gua pun sign la sebagai kenangan.. ini memang pertama kali joyah buat ni.. ok babay.. tak sabar nak mulakan khidmat.

IMAG2782
Last sekali sebelum balik… sign skit kat wall board tu.. pilih satu sudut, sign. ewahh siap ada photographer amik tu.. sangat potogenik kau joyah.. hahaha

4 Comments

  • rasanya ko sorang je macam muda kat situ…ngee

  • lama tak jengah sini..halauuu…kickoff 2014? dh bulan 5 ni… huhuhu

  • apakkkk..bila mahu hapdet?

  • kannnn…dh byk kali ni duk tgk kickoff 2014 jer…kamon apak…hapdet plissss 😉

So, what do you think?