Browsing Category "Jalan²"
31 Dec
2016
2016 – A year in review.

2016 – A year in review.

As salam… dan selamat sejahtera… lama gila tak menulis dan update blog. Entah kenapa sejak wujud macam-macam ‘social apps’ yang melambak-lambak ni, tenaga dan semangat nak menaip ni dah berkurangan… semua nak main ‘klik’ je kan.. pastu tengok je.. paling […]

7 Jul
2014
Setelah 6 bulan

Setelah 6 bulan

Sesungguhnya, memang telah lama gila… aku memang malas update.. sebab aku dah takde nafsu nak update. Kira yang ni aku update terus la apa yang jadi selama 6 bulan aku malas update dan malas blogging. Mula-mula sekali, kes kapal terbang […]

26 Jan
2014
Restoran Puteri

Restoran Puteri

Mungkin ramai yang dah tau kat mana restoran ni.. kat atas bukit nun di Penchala berhampiran dengan TTDI. Dulu-dulu dulu-dulu ramai artis buat majlis kahwin kat sini… dulu laa.. sekarang tak pasti.. Saja je nak try breakfast kat sini… tak […]

18 Jan
2014
Balik Kampung

Balik Kampung

Hujung minggu ni kan cuti panjang, so kami plan habiskan masa hujung minggu ni dengan balik ke kampung. Minggu ni balik Johor dulu… Jumaat plak cuti Thaipusam.. jadi, hunjung minggu yang panjang la kiranya.. Bertolak di pagi Jumaat selepas bersarapan, […]

11 Jan
2014
Karate 2014

Karate 2014

huiii! ni merupakan kelas karate pertama untuk tahun 2014. Sampai je sekolah terbeliak biji mata 2 saat sebab kelihatan ramai mak ayah yang hantar anak derang untuk kelas karate ni lah. Selalunya hambar je suasana, 4 orang je student termasuk […]

26 Dec
2013
Cuti-cuti Pavi

Cuti-cuti Pavi

Semalam kan cuti sempena Krismas. Apabila cuti je mestilah pantas nak berjalan-jalan. Boring dderr kat umah.. baru 2 langkah dah sampai dapur.. reverse selangkah dah sampai bilik air..selangkah undur sampai bilik pulak.. sempit.. pergi keluar jalan-jalan cuci mata lah.. window […]

15 Dec
2013
selamba

selamba

Selfie gatal-gatal ni diambil ketika berhenti kat rnr Tapah. Trip balik kampung ni tak plan solidly pun… entah macam mana kan boleh terus balik ke Kedah dengan sehelai sepinggang selamba. hee.. malas nak turun.. suruh Mama pegi beli hotdog faveret […]

4 Dec
2013
Kidzania

Kidzania

Lagi baper jam aku nak start masuk keje kat tempat baru… sementara masih bercuti dan berada dalam minggu percutian sekolah, kena la bawak anak-anak jalan-jalan. Nak kumpul semua time cuti sekolah ni memang lah susah.. Mama kerja time aku bley […]

4 Nov
2013
Anjung Kuala Restoran Ikan Bakar

Anjung Kuala Restoran Ikan Bakar

Balik kenduri ni sebanrnya aku bercuti panjang selama 2 minggu berturut-turut sebab nak abihkan cuti tahunan. Balik kampung ni memnag rasa nak relax-relax.. nak makan-makan… terdetik pulak nak makan seafood kat kedah ni… baru je sebut, adik ipar semua terus […]

3 Nov
2013
Kenduri

Kenduri

Selepas raptai semalam, terus balik ke rumah dan bergerak ke Alor Setar. Perjalanan siang ni memang membosankan… tapi pada aku tidak sebosan kalau memandu malam… aku sendirian je berjaga yang lain berdengkur sampai meleleh air liur. Awal pagi ni ada […]