Browsing Category "Parenting"
31 Dec
2016
2016 – A year in review.

2016 – A year in review.

As salam… dan selamat sejahtera… lama gila tak menulis dan update blog. Entah kenapa sejak wujud macam-macam ‘social apps’ yang melambak-lambak ni, tenaga dan semangat nak menaip ni dah berkurangan… semua nak main ‘klik’ je kan.. pastu tengok je.. paling […]

7 Jul
2014
Setelah 6 bulan

Setelah 6 bulan

Sesungguhnya, memang telah lama gila… aku memang malas update.. sebab aku dah takde nafsu nak update. Kira yang ni aku update terus la apa yang jadi selama 6 bulan aku malas update dan malas blogging. Mula-mula sekali, kes kapal terbang […]

26 Jan
2014
Restoran Puteri

Restoran Puteri

Mungkin ramai yang dah tau kat mana restoran ni.. kat atas bukit nun di Penchala berhampiran dengan TTDI. Dulu-dulu dulu-dulu ramai artis buat majlis kahwin kat sini… dulu laa.. sekarang tak pasti.. Saja je nak try breakfast kat sini… tak […]

18 Jan
2014
Balik Kampung

Balik Kampung

Hujung minggu ni kan cuti panjang, so kami plan habiskan masa hujung minggu ni dengan balik ke kampung. Minggu ni balik Johor dulu… Jumaat plak cuti Thaipusam.. jadi, hunjung minggu yang panjang la kiranya.. Bertolak di pagi Jumaat selepas bersarapan, […]

11 Jan
2014
Karate 2014

Karate 2014

huiii! ni merupakan kelas karate pertama untuk tahun 2014. Sampai je sekolah terbeliak biji mata 2 saat sebab kelihatan ramai mak ayah yang hantar anak derang untuk kelas karate ni lah. Selalunya hambar je suasana, 4 orang je student termasuk […]

9 Nov
2013
Dropped

Dropped

Tahun ni sekolah rendah Adam buat majlis anugerah kecemerlangan pelajar pada hari Sabtu. Tahun lepas majlis kena hari sekolah.. tak tahu kenapa dengan plan skolah ni.. Nasib baik memang tengah bercuti.. lagipun Sabtu.. takde masalah… Namun, agak mengecewakan tahun ni […]

3 Nov
2013
Kenduri

Kenduri

Selepas raptai semalam, terus balik ke rumah dan bergerak ke Alor Setar. Perjalanan siang ni memang membosankan… tapi pada aku tidak sebosan kalau memandu malam… aku sendirian je berjaga yang lain berdengkur sampai meleleh air liur. Awal pagi ni ada […]

29 Oct
2013
Molly Fantasy Aeon Big Kota Damansara

Molly Fantasy Aeon Big Kota Damansara

Sebentar tadi selepas siap-siap solat Maghrib aku bawak anak-anak ni pergi Aeon Big Kota Damansara. Aku memang dah lama nak bawak anak-anak ni kat tempat ni sejak aku tau tempat (Molly Fantasy) ni baru je dibuka kat sini. Keluar pun […]

26 Oct
2013
Interview

Interview

Petang tadi aku ada invitation pergi interview kat satu tempat ni.. kat PJ/KL. Since aku dah habis study and memang plan nak ubah angin kat tempat baru, aku pun peergi je la.. Aku apply post ni dalam iklan kat website […]

19 Oct
2013
N’dah

N’dah

Harini ada jemputan untuk menghadiri majlis pertunangan sepupu Datin Memon kat Shah Alam. Majlis start jam 10 pagi bertempat di Dewan N’dah. Rasanya sumer tatau kat mana dewan ni. Kalau pergi Shah alam tu, dia kat belakang kedai perabot Lorenzo […]