Browsing Category "Shopping"
31 Dec
2016
2016 – A year in review.

2016 – A year in review.

As salam… dan selamat sejahtera… lama gila tak menulis dan update blog. Entah kenapa sejak wujud macam-macam ‘social apps’ yang melambak-lambak ni, tenaga dan semangat nak menaip ni dah berkurangan… semua nak main ‘klik’ je kan.. pastu tengok je.. paling […]

7 Jul
2014
Setelah 6 bulan

Setelah 6 bulan

Sesungguhnya, memang telah lama gila… aku memang malas update.. sebab aku dah takde nafsu nak update. Kira yang ni aku update terus la apa yang jadi selama 6 bulan aku malas update dan malas blogging. Mula-mula sekali, kes kapal terbang […]

26 Jan
2014
Restoran Puteri

Restoran Puteri

Mungkin ramai yang dah tau kat mana restoran ni.. kat atas bukit nun di Penchala berhampiran dengan TTDI. Dulu-dulu dulu-dulu ramai artis buat majlis kahwin kat sini… dulu laa.. sekarang tak pasti.. Saja je nak try breakfast kat sini… tak […]

4 Nov
2013
Anjung Kuala Restoran Ikan Bakar

Anjung Kuala Restoran Ikan Bakar

Balik kenduri ni sebanrnya aku bercuti panjang selama 2 minggu berturut-turut sebab nak abihkan cuti tahunan. Balik kampung ni memnag rasa nak relax-relax.. nak makan-makan… terdetik pulak nak makan seafood kat kedah ni… baru je sebut, adik ipar semua terus […]

27 Oct
2013
Suit

Suit

Seawal pagi kami semua dah bangun sebab Datin ajak keluar.. lama dah tak jalan sesama sekeluarga. Aku pun memang dah plan nak cari suit untuk konvo nanti.. Destinasi kami tuju ialah KLCC sebab Datin teringin nak makan kat Madam Lim’s. […]

30 Sep
2013
Setia City Mall

Setia City Mall

Hujung minggu ni sangat bz dengan aktiviti rutin anak-anak dan proses mengemas rumah.. masa nak berjalan-jalan takde pada waktu siang. Selepas penat dan bosan, kami sumer decide nak keluar waktu malam.. jalan-jalan aje… Kami pergi lagi Setia City Mall.. Nak […]

8 Sep
2013
Mereka

Mereka

Kembali dar majlis kenduri kahwin semalam, aku unggah mak apak aku ngan adik aku suh tidur umah aku… nak taknak terpaksa la jugak derang singgah.. ahahaha paksa! Aku bawak derang jalan-jalan dekat-dekat umah je ni.. yang pegi Sushi King ni […]

1 Sep
2013
Wondermilk

Wondermilk

Walaupun hari raya dah habis 30 hari, kami masih mendapat undangan untuk menghadiri majlis gathering umah pakcik yang sorang ni.. Dia seorang yang super bz namun setiap tahun, pasti dia akan pilih hari mintak mai datang untuk lepak di rumahnya […]

3 Aug
2013
Iftar Pavilion

Iftar Pavilion

Pada hari ini, kami berbuka puasa di luar bersama adik ipar. Tempat yang dicadangkan ialah di Madam Kwan’s Pavilion. Kalau ikutkan selera apak yang kampung girl ni, memang tak nak pergi tempat-tempat macam Pavilion yang kat tengah KL ni. Namun […]

29 Jul
2013
Power stick

Power stick

Aku jalan-jalan selepas hantar si abang pergi peeakaboo art. Bawak si Ecah yang terkinja-kinja nak pegi jalan-jalan setiap kali nampak aku pegang seluar panjang apabila ada kat umah. Entah tak semena-mena aku terus beli power bank ala-ala vibrator ni. Murah […]