5 Dec
2013
New Place

New Place

Hari ni hari pertama aku masuk keje kat tempat baru. Perasaan ada macam-macam sejak mula bangun tidur pagi tadi. Itu semua perkara biasa lah.. lagipun bukan kali pertama tukar kerja ni.. kalau orang lain baru kali pertama, kedua, tapi aku […]

4 Dec
2013
Kidzania

Kidzania

Lagi baper jam aku nak start masuk keje kat tempat baru… sementara masih bercuti dan berada dalam minggu percutian sekolah, kena la bawak anak-anak jalan-jalan. Nak kumpul semua time cuti sekolah ni memang lah susah.. Mama kerja time aku bley […]

29 Nov
2013
Goodbye, farewell.

Goodbye, farewell.

Officially, hari ni adalah hari terahir aku bekerja kat tanah suci Shah Alam ni. Kalau ikutkan date, sepatutnya kena kerja lagi sampai hujung bulan, mujur ada banyak balance annual leave… so boleh cuti awal.. actually baru je abihkan cuti tahunan […]

20 Nov
2013
Surprise Roche

Surprise Roche

Ohoho hoi! sebelum lunch tadi tetiba dapat call ada delivery orang bagi hadiah. Terpinga-pinga kejap aku pikir sapa pulak yang nak bagi hadiah… kalo bini aku, jangan haraplah.. tapi ulang kali jugaklah aku tanya reception betul ke aku orang yang […]

14 Nov
2013
Sekolah agama

Sekolah agama

Alhamdulilah, hari ni masih bercuti panjang.. sempat la menghadirkan diri ke event sekolah agama pulak. Dalam kelas tahun ni merupakan tahun pertama si abang bersekolah agama, sebab darjah satu tak daftar… tapi tahun dua ni dia ok jugak dapat no […]

13 Nov
2013
Offer

Offer

hujung bulan lepas, aku ada attend satu interview ni.. semalam derang call kata aku dapat post yang aku pergi interview haritu.. Alhamdulillah… rezeki lepas konvo agaknya.. offer pun bagus.. memang dah niat daripada 2-3 tahun lepas dah, after konvo memang […]

10 Nov
2013
My convocation

My convocation

Yeah.. hari ni hari bersejarah dalam hidup aku… untuk kali kedua aku akan naik pentas lagi untuk majlis graduasi. Seawal pagi sebelum subuh aku dah bangun untuk bersiap. Mak abah & adik lelaki aku + his wife dah on the […]

9 Nov
2013
Dropped

Dropped

Tahun ni sekolah rendah Adam buat majlis anugerah kecemerlangan pelajar pada hari Sabtu. Tahun lepas majlis kena hari sekolah.. tak tahu kenapa dengan plan skolah ni.. Nasib baik memang tengah bercuti.. lagipun Sabtu.. takde masalah… Namun, agak mengecewakan tahun ni […]

4 Nov
2013
Anjung Kuala Restoran Ikan Bakar

Anjung Kuala Restoran Ikan Bakar

Balik kenduri ni sebanrnya aku bercuti panjang selama 2 minggu berturut-turut sebab nak abihkan cuti tahunan. Balik kampung ni memnag rasa nak relax-relax.. nak makan-makan… terdetik pulak nak makan seafood kat kedah ni… baru je sebut, adik ipar semua terus […]

3 Nov
2013
Kenduri

Kenduri

Selepas raptai semalam, terus balik ke rumah dan bergerak ke Alor Setar. Perjalanan siang ni memang membosankan… tapi pada aku tidak sebosan kalau memandu malam… aku sendirian je berjaga yang lain berdengkur sampai meleleh air liur. Awal pagi ni ada […]