2 Nov
2013
Raptai

Raptai

Hari ini adalah hari untuk ambil jubah konvokesyen ke 79 Uitm. Best friend aku awal-awal lagi dah mesej nak datang dalam kul 10am camtu. Aku cakap kat dia yang aku nak kena pergi awal ambil jubah ni.. sebab nak balik […]

29 Oct
2013
Molly Fantasy Aeon Big Kota Damansara

Molly Fantasy Aeon Big Kota Damansara

Sebentar tadi selepas siap-siap solat Maghrib aku bawak anak-anak ni pergi Aeon Big Kota Damansara. Aku memang dah lama nak bawak anak-anak ni kat tempat ni sejak aku tau tempat (Molly Fantasy) ni baru je dibuka kat sini. Keluar pun […]

27 Oct
2013
Suit

Suit

Seawal pagi kami semua dah bangun sebab Datin ajak keluar.. lama dah tak jalan sesama sekeluarga. Aku pun memang dah plan nak cari suit untuk konvo nanti.. Destinasi kami tuju ialah KLCC sebab Datin teringin nak makan kat Madam Lim’s. […]

26 Oct
2013
Interview

Interview

Petang tadi aku ada invitation pergi interview kat satu tempat ni.. kat PJ/KL. Since aku dah habis study and memang plan nak ubah angin kat tempat baru, aku pun peergi je la.. Aku apply post ni dalam iklan kat website […]

19 Oct
2013
N’dah

N’dah

Harini ada jemputan untuk menghadiri majlis pertunangan sepupu Datin Memon kat Shah Alam. Majlis start jam 10 pagi bertempat di Dewan N’dah. Rasanya sumer tatau kat mana dewan ni. Kalau pergi Shah alam tu, dia kat belakang kedai perabot Lorenzo […]

18 Oct
2013
Tasik Kedai Kopi

Tasik Kedai Kopi

Semalam kena datang opis bawak Ecah jugak… tapi aku datang tak lama, aku balik dan terus amik EL, malas nak pening-pening kepala. Petang tu kena datang opis semula sebab aku tertinggal handphone. Alang-alang dah sampai Shah Alam, aku pergi tasik […]

17 Oct
2013
Halloween Pumpkin

Halloween Pumpkin

Ternampak pumpkin ni kat Village Grocer. Rare ni mana pernah tengok labu sebesar tayar backhoe… Paling mengejutkan harga dia sebiji ni RM999. Ko sanggup ke nak beli benda ni? kalo aku, dengan RM999 tu macam-macam boleh aku repair keter aku..

16 Oct
2013
Office

Office

Sepatutnya dapat cuti seminggu sepanjang minggu ni seperti yang management suruh plan cuti sepanjang tahun. Walau bagaimanapun, mereka ini memang sengal.. apabila tiba harinya, dia tak approve. Babysitter Ecah bercuti seminggu, Datin pulak takde kat tanah air.. aku memang ada […]

15 Oct
2013
Malindo Air Part 2

Malindo Air Part 2

Sekali lagi hari ni naik flight lagi ke JB. Esok raya haji, family dah tunggu-menunggu..Kat opis pun ramai yang dah cuti, sama ada dibenarkan atau tak, derang bercuti je.. ada yang nak travel, ada yang malas datang.. dan sebagainya… Walau […]

13 Oct
2013
Malindo Air Part 1

Malindo Air Part 1

Aku terpaksa balik semula ke KL untuk kerja sehari sebelum raya aidiladha ni (isnin). Semuanya disebabkan majikan yang beragama Islam ni langusng tidak cuba memahami budaya, keperluan masyarakat setempat. Sepatutnya aku bercuti seperti yang diarahkan untuk planning dalam setahun seperti […]