30 Sep
2013
Setia City Mall

Setia City Mall

Hujung minggu ni sangat bz dengan aktiviti rutin anak-anak dan proses mengemas rumah.. masa nak berjalan-jalan takde pada waktu siang. Selepas penat dan bosan, kami sumer decide nak keluar waktu malam.. jalan-jalan aje… Kami pergi lagi Setia City Mall.. Nak […]

28 Sep
2013
Karnival Bacathon

Karnival Bacathon

Hari ini ada karnival yang diberi nama Karnival Bacathon kat sekolah si abang. Sejak dari balik sekolah semalam dia dah merayu-rayu nak pergi karnival ni. Katanya nak enjoy macam-macam. Kebetulan pulak ada kelas karate arini so hantar la jugak ke […]

24 Sep
2013
Takde keje

Takde keje

Aku nak tengok tv. Lama tak tengok berita kat tv. Waktu macam ni la dia ajak aku berbual, ajak baca bukulah..ajak main kejar-kejar lah.. aku kena jadik zombielah.. walaupun dah memang aku macam zombie.. Seboleh-bolehnya dia tak bagi aku tengok […]

20 Sep
2013
Pindah

Pindah

Tekak sakit punya hal, memang punca kepada demam panas. Daripada semalam tekak ni dah rasa macam luka terbelah-belah.. pergi klinik doktor kata memang dah luka. Padan muka! Hari ni jugak tak pasal-pasal kena pindah opis.. tak tau kenapa sebab sapa […]

15 Sep
2013
The colour

The colour

Sempena cuti Hari Malaysia ni, kami balik kampung belah Johor sebab dah lama tak balik sana.. kebetulan pulak adik yang tengah sarat nak bersalin kena tahan wad. Jadi singgah la melawat dia… kesian plak tengok anak-anak dia yang rindu kat […]

11 Sep
2013
Telekung

Telekung

Hari tu mak apak aku datang dan dah balik. Kali ni mak pak lagi satu plak datang… derang dah pencen.. nak pegi melancong, derang lepak umah aku dulu lah.. event paling best, bawak jalan pegi makan… sebenarnya bukan aku yang […]

8 Sep
2013
Mereka

Mereka

Kembali dar majlis kenduri kahwin semalam, aku unggah mak apak aku ngan adik aku suh tidur umah aku… nak taknak terpaksa la jugak derang singgah.. ahahaha paksa! Aku bawak derang jalan-jalan dekat-dekat umah je ni.. yang pegi Sushi King ni […]

7 Sep
2013
Kenduri kawen

Kenduri kawen

Hari ni mengembara sampai ke seremban untuk menghadiri majlis perkahwinan sepupu yang tak pernah jumpa. Pergi sini pun sebab dapat invitation. Selalunya derang ni ada apa-apa tak pernah nak menjemput atau bagitau.. maklumlah aku duduk sensorang tanpa sedara-mara kat KL […]

2 Sep
2013
Kelisa

Kelisa

Aku rindu kat kelisa ni.. dah kena jual sebab terpaksa dijual.. bagus keter ni.. sejak mula beli sampai la hari nak kena jual memang tak pernah ada major damage.. setakat servis, tukar tayar, tukar brake je.. keter ni pun bagus.. […]

1 Sep
2013
Wondermilk

Wondermilk

Walaupun hari raya dah habis 30 hari, kami masih mendapat undangan untuk menghadiri majlis gathering umah pakcik yang sorang ni.. Dia seorang yang super bz namun setiap tahun, pasti dia akan pilih hari mintak mai datang untuk lepak di rumahnya […]