29 Aug
2013
Cerita Raya 2013

Cerita Raya 2013

Rasanya masih belum terlewat nak summarize cerita pasal hari raya kami. Tahun ni beraya di Kuala Terengganu, kampung halaman Datin Memon sebab on the 3rd Raya, ada sepupu dia buat kenduri kahwin. Jadi makcik-makcik, adik-beradik semua berkumpul kat sana. Balik […]

4 Aug
2013
Final Result

Final Result

Beberapa jam sebelum result dikeluarkan, hati aku memang tak tenteram. Takut dengan result yang jatuh teruk dan takut tak dapat maintain pointer. Akhir sekali takut aku kena repeat sebab report aku tak memuaskan atau dikira Tidak Lengkap, maka aku tak […]

3 Aug
2013
Iftar Pavilion

Iftar Pavilion

Pada hari ini, kami berbuka puasa di luar bersama adik ipar. Tempat yang dicadangkan ialah di Madam Kwan’s Pavilion. Kalau ikutkan selera apak yang kampung girl ni, memang tak nak pergi tempat-tempat macam Pavilion yang kat tengah KL ni. Namun […]

2 Aug
2013
Pantun raya jobstreet

Pantun raya jobstreet

Terima kasih la¬†Jobstreet hantar pantun raya kat aku.. dia kata tak sempat nak pos kad raya, jadi dia ganti dengan email.. Baiklah, ini jawapan kepada pantunmu itu wahai Jobstreet: Berbuka puasa tanpa berhijab, tak apalah pon sebab aku lelaki, Prioty […]

1 Aug
2013
Dwihati

Dwihati

I love this song… it’s a beautiful song.. Brilliant masterpiece by Anas, Aizat & Yuna.. Dwihati (aizat & yuna) Dirimu bagaikan Sebuah lukisan Penuh warna Penuh seni Tak layak ku miliki Jangan kau berpura Engkau juga sama Membuat aku rasa […]

29 Jul
2013
Power stick

Power stick

Aku jalan-jalan selepas hantar si abang pergi peeakaboo art. Bawak si Ecah yang terkinja-kinja nak pegi jalan-jalan setiap kali nampak aku pegang seluar panjang apabila ada kat umah. Entah tak semena-mena aku terus beli power bank ala-ala vibrator ni. Murah […]

27 Jul
2013
Return to Eden

Return to Eden

Di hari ini, aku kembali lagi iftar di sini atas tujuan yang sama… teman Datin Memon menghantar staf dia utk training selama 6 bulan ke Jepun.. Menu dia sama je denga menu tahun lepas… belasah je la.. aku bukan pemakan […]

26 Jul
2013
takut tapi mau

takut tapi mau

Ini merupakan promosi percuma la kat syarikat ni.. Semasa shopping gown Ecah kat OU new wing. Kedai ni memang menarik.. ada benda bulat ni kat depan kedai dia.. Si abang nampak terus masuk dalam… bergolek-golek.. si adik nampak terkebil-kebil dulu… […]

23 Jul
2013
Salam Ramadhan

Salam Ramadhan

Assalamualaikum, dan Salam Ramadhan. Lama rasanya tak menaip kat blog. Masih belum terlambat juga rasanya nak ucap selamat berpuasa kepada stalker-stalker, peminat bersiri dan penyiasat-penyiasat sendirian yang nak korek rahsia. kukui~ Amacam dengan Ramadhon kali ni? Untuk diri aku, ia […]

8 Jul
2013
Sakura Kristal

Sakura Kristal

Weekend aritu lepas shopping kat Kompleks Bucuk PKNS, aku terus ke Setia City Mall. Dah lama dengar nama mall ni tapi tak pernah pergi lagi. Secara umumnya ia sama je macam shopping complex yang lain. Namun ia ada kelainannya sedikit. […]