6 Jul
2013
Kompleks Bucuk PKNS

Kompleks Bucuk PKNS

Minggu depan dah start berpuasa uols. Seperti tahun lepas, kami berbelanja baju raya sebelum mula berpuasa. Macam selalu kami bershopping kat kompleks bucuk PKNS Shah Alam je.. kat sini senang nak parking… kalo ke kl memang bnyak choice tapi susah […]

5 Jul
2013
Bahagiamu Deritaku

Bahagiamu Deritaku

Hafiz, seorang penyanyi yang lahir fari program realiti akademi fantasia. Dengan trademark rambut keriting dan kadang-kadang kembang,telah berjaya bertapak dalam arena seni tanah air dan konsisten sejak awal penampilan sehingga kini. Masih aku ingat kata-kata Adlin Aman Ramli yang jadi […]

29 Jun
2013
Apabila perempuan bershopping…

Apabila perempuan bershopping…

Apabila perempuan bershopping, semua benda yang ada depan mata dia nak cuba try test. Yang jadi mangsa menunggu, suami dan anak-anak lah.. Layan je la….. Cuba tengok ni, yang mana satu tak reti dok diam dalam masa kurang 2 minit. […]

27 Jun
2013
Jerebu

Jerebu

Beberapa hari lepas, teruk keadaan jerebu kat Shah Alam ni. Kalau jalan keluar memang pernafasan rasa sesak tersekat. Bau terbakar pun kuat. Jarak penglihatan pun tak jauh…Ditambah dengan cuaca panas plak.. memang cukup perisa lah. Masjid Shah Alam pun terlindung […]

24 Jun
2013
Draft IT Project

Draft IT Project

Sepatutnya draft IT project ni kena hantar jumaat lepas, tapi lega apabila dapat extend tarikh submission ke hari ni. Aku dah ready semuanya cuma plagiarism percentage tu masih tinggi. Bekerja keras juga la aku 2 hari nak bagi siap. Macam […]

22 Jun
2013
Adam’s 8th Birthday

Adam’s 8th Birthday

Inilah birthday boy. Dah 8 tahun. Dah darjah 2. Dah pandai buat kepala. Apapun dia la anak aku …semoga jadi orang berguna. Harini nak celebrate dia dengan makan-makan dengan makcik kesayangan dia. Kami pergi The Curve. Dalam perjalanan tu singgah […]

17 Jun
2013
Happy Father’s Day

Happy Father’s Day

Hujung minggu ni special skit sebab it’s Father’s Day. Sabtu malam terus keluar jalan-jalan ambil angin… siang penuh ngan aktiviti si abang dan aku punye IT report. Jalan-jalan cari idea la kiranya. Hari tu aku tergolek sebab Crocs aku dah […]

9 Jun
2013
Gelabah

Gelabah

Aku sememangnya dah gelabah ni… draft IT project report kena submit 21 Jun ni… baru siap 15% je ni… dengan data tak tentu, findings tak lengkap tapi dah ada idea nk cilok-cilok mana letak dalam report tu.. ramai dah kawan-kawan […]

4 Jun
2013
UUM

UUM

Sudah lebih kurang hampir 20 tahun sejak aku meninggalkan UUM sebagai seorang pelajar dahulu… di kesempatan pada percutian yang panjang ni, aku bawak anak-anak pergi singgah kejap tempat yang pernah aku jalani kehidupan sebagai seorang mahasiswa yang berguna. Dari Alor […]

1 Jun
2013
Pening

Pening

Akhirnya… aku berjaya menjejakkan bontot aku ke Pulau Pinang. Sempena cuti panjang ni, nak berehat kat Alor Setar dan sebelum tu singgah Penang jap. Ini kali pertama aku bawak keter sendiri ke Penang. Seram sejuk sebab tak tahu langsung jalan […]