28 May
2013
Cuti jimba

Cuti jimba

Daannnnn…….. bermulalah percutian panjang aku untuk tahun ni… malangnya.. cuti panjang mana pun tak guna gak sebab mak dia kerja.. keluar sebelum matahari terbit, balik ke rumah selepas matahari landing kat soket. Macam biase, time makan ni aku tak berapa […]

27 May
2013
Annual leave

Annual leave

Hari ni sepatutnya aku dah bermula cuti panjang seperti yang disarankan supaya ambil cuti tahunan sebanyak 2 kali je dalam masa setahun. Tak tahu kat mana silapnya, the big boss tak mau approve. Padahal dia yg sarankan benda mengarut ni. […]

25 May
2013
JDT

JDT

Ini takde kaitan dengan paukan bola sepak Johor Darul Takzim. Sebenarnya sempena cuti Wesak, aku balik kampung kat Johor la.. Syok woo.. tidur aman.. nyaman.. aum aum.. tak sedar langsung melopong.. Yang paling best si Ecah la sebab ada kucing […]

24 May
2013
Journey to the west

Journey to the west

Selamat Menyambut Hari Wesak kepada pembaca yang menyambutnya pada hari ini.. Hari Wesak merupakan hari terpenting bagi penganut agama Buddha kerana hari Wesak melambangkan Kelahiran, Pencerahan Agung, dan Kewafatan Gautama Buddha. Hari Wesak juga dikenali dengan nama Visakah Puja atau […]

21 May
2013
Aicha by Outlandish

Aicha by Outlandish

Waktu pergi kerja tadi, aku dengar siaran radio bernama 93.9FM(KL). Sejak abih PRU13 ni memang aku dah kurang menyanyi sangat. Sibuk nak cari maklumat semasa jer. Walaupun penuh dengan maklumat, ada juga diselitkan lagu.. pagi ni entah macam mana buat […]

17 May
2013
Cuba kenal

Cuba kenal

Aku teringin betul nak berkenalan dengan semua yang ada datang sehari dalam 30, 40, 50, 60 sehingga 80 orang ni. Kalau boleh aku nak le tau sapa derang walaupun tak kenal.. senang je caranya.. just tinggalkan mesej kat komen tu.. […]

14 May
2013
Just the two of us

Just the two of us

Hari ni hari kedua Mama pergi Jakarta. Pagi semalam jam 4 pagi dia dah keluar rumah. Katanya urusan kerja… tapi pada aku urusan kerja tu sekitolje.. yang lain boleh bersuka ria… Sejak 2 – 3 minggu ni jugak Ecah susah […]

13 May
2013
Skala

Skala

Last saturday pergi shopping skit barang dapur kat AEON BIG Kota Damansara. Dah improve sikit sejak dua menjak ni setelah bertukar dari Carrefoure ke AEON Big. Pelanggan pun semakin bertambah walaupun dalam peratusan yang sangat kecil. Kawasan parking pun dah […]

7 May
2013
Undi PRU13

Undi PRU13

Seawal 4 pagi aku dah berada atas highway untuk pulang ke kampung mengundi. Suasana lengang, tapi sepanjang perjalanan bermacam-macam perasaan timbul. Ada rasa seram, gementar dan bimbang takut apa-apa yang tak diingini berlaku. Sepanjang perjalanan di PLUS Highway tenang.. kereta […]

25 Apr
2013
Couple

Couple

Aku taktau la.. macam mana tah tengah google gigil-gigil terjumpa gambar lama masa couple dolu-doulu.. indah sungguh saat itu.. kekekekek.. aku memang maintain hensem, sweet, cute dan sebagaimnya… awek aku (skang bini) pun cantik.. tapi dia skang lebar sikit… apapun […]