Tagged with " demam"
18 Apr
2013
Mata scary

Mata scary

Selepas pulang dari opis, aku rushing mengangkut si Ecah ke klinik sebab sejak malam tadi dia dah demam. Ada balance sirap panadol aku tinggalkan kat babysitter dia. So boleh jugak la bertahan setiap 4 jam. Babysitter dia kata demam dia […]

24 Sep
2012
Demam dapat kaki

Demam dapat kaki

Pagi ni, lepas bangun tidur terasa badan my princess agak panas sedikit lebih daripada biase. Tak jumpa pulak termometer untuk check suhu badan dia. Mana tah Datin Memon simpan. Tapi I know she’s unwell  sebab lepas beberapa minit dia bangun, […]

19 Jul
2012
Demam panas

Demam panas

Adik demam sejak 3 hari lepas. Demam panas sangat.. doktor pulak bagi paracetamol yang rendah dos. Nasib baik ada ubat lama yang tak berapa lama yang tinggi dosnya so bila bagi kat dia baru la lega sikit..

22 Mar
2011
No Thumbnail

Mangsa supermoon

Baru hari ni dapat berdiri, berjalan dan bercakap seperti selalu.  Sebelum kejadian supermoon, apak sihat seperti selalu, bergelak ketawa bergurau senda sesama rakan sekelas. Entah macam mana, on the way balik rumah lepas kelas, terus rasa pening-pening dan loya nak […]

14 Aug
2010
No Thumbnail

Ana Maridh

Ana Maridh- maksudnya “saya sakit” jika dalam bahasa arab. Dalam Bahasa Inggeris “Ana telah berkahwin..” huhuuu.. Pagi petama ramadhan, tekak rasa perit, rasa membesar seperti sebiji tomato. Siksa menelan air liur macam menelan sebiji tembikai. gulp! gulp! Namun bila rasa […]

18 May
2010
No Thumbnail

Cikidong demam panas

Hari Sabtu haritu tak de  plan nak ke mana-mana. Mama pulak kerja… Jadi memang nak duduk rumah kemas2 + clearkan toys Cikidong yg penuh 5 tong tu dan jugak buang habuk2 yg ada kat dalam umah. Awal2 pagi tu Cikidong […]

27 Jan
2010
No Thumbnail

ke rumah sakit…..lagi….

Fuhh… baru balik sepital lagi.. ni kali ke 3 dalam bulan ni.. tak sampi cukup bulan pun lagi.. begitulah teruknya Cikidong.. sejak kena penumonia dulu.. dia terus-menerus weak.. tatau apa dia alergi.. bukan alergi sepi yg pasti.. huhuuu… mungkin dia […]